sobota 28. května 2016

Zapovězená zahrada


Název: Zapovězená zahrada (The Forbidden Garden)
Autorka: Ursula Curtissová
Překladatelka: Eva Marxová
Nakladatelství: Olympia
Počet stran: 132
Anotace: Ctihodná stará vdova Elsa Marrablová žije osamělá ve svém domku v Severním Údolí poblíž Albuquerque. Střídají se u ní společnice, které ovšem po čase beze stopy mizí, a v její zahradě pokaždé přibude nový strom. O její přízeň usiluje neúspěšně podnikající synovec George se svou ženou Julií. Pokusí se rozptýlit tetinu osamělost dočasnými sousedy, Harriet a jejím astmatickým synovcem Jamesem - ti však po několika pokusech o sblížení málem uhoří b pronajatém domku.
Kdo v tomto příběhu vraždí, je jasné od začátku. Naprosto však není jasné, zda a kdy to vyjde najevo.

neděle 22. května 2016

Pustina


Název: Pustina (Rebel heart)
Série: Prašná zem (2)
Autorka: Moira Youngová
Překladatel: Uherčík Zdeněk
Nakladatelství: CooBoo, 2013
Počet stran: 328
Anotace: Saba doufala, že se její svět vrátí do normálu poté, co porazila Tontony a zachránila svého bratra Lugha. Všichni teď míří na západ za lepším životem a toužebně očekávaným setkáním s Jackem. Avšak nový, mnohem nebezpečnější nepřítel je na vzestupu a postupně buduje svou vizi nového světa, kde jeho odpůrci nemají co dělat. A jaká je vlastně pravda o Jackovi? Opravdu je tím, za koho se celou dobu vydával? A kam až je Saba ochotna zajít, aby dostala to, co chce?
Pokračování Krvavé cesty přichází a slibuje ještě více napětí a akce.

středa 11. května 2016

Prokletá setba

 Název: Prokletá setba
Autor: Jaroslav Haidler
Nakladatelství: Jota, 2011
Počet stran: 440
Anotace: Prokletá setba je původní český román odehrávající se na pozadí historických událostí ve vypjatých okamžicích našich i světových dějin druhé třetiny 20. století. Jaroslav Haidler je čtenáři přibližuje zejména prostřednictvím důstojníka německé špionáže, který se kvůli nesouhlasu s Hitlerovou nacistickou politikou rozhodne spolupracovat s československou výzvědnou službou. Při dobrodružné četbě plné vzrušujících zápletek budete vtaženi do zákulisí protinacistického odboje i partyzánských akcí.

pátek 6. května 2016

Láska mezi písmenky



Název: Láska mezi písmenky (Off the Page)
Série: Between the Lines (2)
Autorky: Jodi Picoultová, Samantha van Leerová
Překladatelka: Miroslava Mrázová
Nakladatelství: CooBoo, 2016
Počet stran: 355 
Anotace:Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje.